Hopp til innhold

(Tick-borne encephalitis)

TBE (Tick-Borne Encephalitis eller Skogflåttencefalitt) er en virussykdom forårsaket av TBE-viruset, som tilhører slekten flavivirus.

Bildetekst

Her kommer en overskrift

TBE er en potensielt alvorlig sykdom som krever oppmerksomhet, spesielt i områder med høy risiko for flåttbårne sykdommer. Vaksinasjon er det mest effektive forebyggende tiltaket mot TBE, og det er viktig å være oppmerksom på risikoområder og symptomer for tidlig identifikasjon og håndtering av sykdommen.

Denne sykdommen kan overføres til mennesker gjennom flåttbitt og er kjent for å variere i alvorlighetsgrad fra ingen symptomer til alvorlig hjernebetennelse[1].

 • Gratis legesjekk

  Skogflåtten regnes som den viktigste smittesprederen blant blodsugerne i Nord-Europa. Kontakt oss i dag

Siste nytt

 • 05. juni 2024

  Ny nettside

  Denne uken lanserte vi vår nye nettside. I tillegg til nytt design, har innholdet fått ny struktur og vi har lagt stor vekt på å gjøre det så lett som mulig for folk å finne informasjonen de søker.

 • 05. juni 2024

  Ny forskningsartikkel

  Denne uken ble det publisert en forskningsartikkel om norske TBE-pasienter. Arbeidet er den del av NOTES-studien som har som mål å undersøke kliniske funn og langtidsprognose for TBE-pasienter.

 • 31. mai 2024

  Flått og kjæledyr: Hva du trenger å vite

  Risikoen for at hunden eller katten skal bli syk etter et flåttbitt er lav, men det er uansett viktig å forebygge flåttbitt hos våre firbente venner så langt det er mulig. Les mer her.