Om oss

Dato for siste oppdatering av artikkelen Oppdatert januar 20, 2023

Bilde av ansatte ved Flåttsenteret. Foto: Mona Hauglid

Nasjonal kompetansetjeneste for flåttbårne sykdommer, også kalt Flåttsenteret, ble opprettet av Helse- og omsorgsdepartementet sommeren 2013, men det var først i 2014 at vi offisielt startet arbeidet vårt. Vi er organisert som en egen enhet ved Sørlandet sykehus, og har som mål å bedre og formidle kunnskap om diagnostikk, behandling og oppfølging av personer med flåttbårne sykdommer i hele Norge. Flåttsenteret driver med forskning, fagutvikling, kompetanseheving, informasjonsarbeid og undervisning. Vi gir også informasjon og rådgiving om flått og flåttbårne sykdommer. Vi er finansiert av Helse- og omsorgsdepartementet og Sørlandet sykehus.

Lurer du på noe om flått eller flåttbårne sykdommer?

Flåttsenteret er ikke en behandlingstjeneste, men vi har en informasjonstjeneste hvor vi tar imot henvendelser fra både helsepersonell, pasienter, pårørerende, journalister og andre som har spørsmål om flått eller flåttbårne sykdommer. Send oss en mail (flatt@sshf.no), så svarer vi deg i løpet av en uke. E-posten må ikke inneholde sensitiv informasjon eller personopplysninger. Du kan også kontakte oss på informasjonstelefonen vår (47719461/38073329) som er åpen mandag – fredag, fra kl.10 – 14. I høysesongen får vi veldig mange henvendelser. Dersom du ikke skulle få tak i oss på telefon, kan du sende oss en kort e-post og be om å bli oppringt.

Åpningstider julen 2022

NB: Flåttsenteret driver ikke med pasientbehandling. Vi kan derfor ikke ta imot henvisninger. Henvisninger i post vil bli returnert da vi ikke har noen klinisk virksomhet.