Om Flåttsenteret

Dato for siste oppdatering av artikkelen Oppdatert februar 28, 2024

Bilde av ansatte ved Flåttsenteret. Foto: Mona Hauglid

Nasjonal kompetansetjeneste for flåttbårne sykdommer, også kalt Flåttsenteret, ble opprettet av Helse- og omsorgsdepartementet sommeren 2013, men det var først i 2014 at vi offisielt startet arbeidet vårt. Vi er organisert som en egen enhet ved Sørlandet sykehus, men jobber nasjonalt. Våre fire ansatte jobber for å øke og formidle kunnskap om flått og flåttbårne sykdommer i Norge.

Flåttsenteret driver med forskning, fagutvikling, kompetanseheving, informasjonsarbeid og undervisning. Vi gir også informasjon og rådgiving om flått og flåttbårne sykdommer. Vi er finansiert av Helse- og omsorgsdepartementet og Sørlandet sykehus.

Årsrapport 2023

Kompetansespredningsplan 2024-2025

Har du spørsmål om flått eller flåttbårne sykdommer?

Flåttsenteret driver ikke med pasientbehandling, men vi har en informasjonstjeneste hvor vi tar imot henvendelser fra både helsepersonell, pasienter, pårørende, journalister og andre som har spørsmål om flått eller flåttbårne sykdommer.

Send oss en e-post, flatt@sshf.no, så svarer vi deg i løpet av en uke. NB. E-posten må ikke inneholde sensitiv informasjon eller personopplysninger. Bruk denne lenken for personvernsikret kontakt med Flåttsenteret. Tjenesten er gratis (selv om det krysses for «Jeg godtar at jeg kan bli fakturert egenandel»). Du kan også kontakte oss på kontortelefonen 38073329 eller flåttmobilen 47719461, mandag til fredag, fra kl.10 – 14. I høysesongen får vi veldig mange henvendelser. Dersom du ikke skulle få tak i oss på telefon, kan du sende oss en kort e-post og be om å bli oppringt.