Flåttsesong

Dato for siste oppdatering av artikkelen Oppdatert april 5, 2024

Meteorologene har meldt over 10 grader mange steder i Sør-Norge neste uke. Da bør man være ekstra obs på flåtten. For det er ofte i slike perioder på våren, når været skifter fra kaldt til varmt, at man ser en markant økning i flåttaktiviteten. Flåtten har ligget i dvale hele vinteren og er nå ekstra sulten på å få seg et blodmåltid. Veldig mange får flåttbitt i april og mai. Husk derfor å sjekk deg for flått hvis du har vært ute i skogen, hagen eller andre områder hvor det kan være flått. Og ikke glem hunden eller katten. Nytt i år er at det har kommet en ny type flåttmiddel (tyggetablett) til  hund på markedet. Tyggetabletten inneholder det samme virkestoffet (Afoxolaner) som noen andre reseptbelagte midler, men har litt kortere varighet (1 måned) og kan derfor kjøpes uten resept.