Foredrag om Neoerlichiose – en relativt nyoppdaget flåttbåren sykdom

Dato for siste oppdatering av artikkelen Oppdatert april 20, 2023

Nymfene er brunsvarte og til dels gjennomsiktige. Det er mest vanlig å bli bitt av nymfer. Foto: shutterstock

Onsdag 19.april, kl.11.30-12.15 skal Flåttsenteret arrangere Flått-lunsj (på TEAMS). Vi har invitert Hanne Quarsten til å holde foredrag om Neoerlichiose. Dette er en relativt nyoppdaget flåttbåren sykdom, og det er kun Sørlandet sykehus som utfører diagnostikk på denne sykdommen i Norge. Flått-lunsjen er åpen for både allmennleger, spesialister og annet helsepersonell.  Hanne er forsker/mikrobiolog ved Avdeling for medisinsk mikrobiologi ved Sørlandet sykehus og har i mange år forsket på diagnostikk av «andre flåttbårne sykdommer», det vil si andre sykdommer enn borreliose og TBE. Hun er også Norges fremste ekspert på Neoerlichiose. Det blir tid til spørsmål etter foredraget.

Agenda:

  • Foredrag om den flåttbårne sykdommen Neoerlichiose (epidemiologi, typiske symptomer/klinikk, diagnostikk, behandling etc). Varighet på foredrag ca. 20 minutter.
  • Faglig diskusjon/spørsmål

Interessert i å delta? Send en mail til Flåttsenteret (flatt@sshf.no), så sender vi deg lenken til TEAMS.