Ny oversiktsartikkel i BRAIN

Dato for siste oppdatering av artikkelen Oppdatert august 11, 2022

For omtrent 100 år siden kom den første beskrivelsen av sykdommen som nå er kjent som nevroborreliose. I denne nye oversiktsartikkelen i BRAIN får man oppklart hva nevroborreliose er, og hva det ikke er! Publikasjonen er et samarbeid mellom forskere i USA og Europa, inkludert vår egen Randi Eikeland ved Flåttsenteret. Eikeland ble valgt ut som medforfatter på grunn av mange års forskning og ekspertise på fagfeltet nevroborreliose. Det må også nevnes at mange av artiklene som siteres er skrevet av forskere og doktorgradsstipendiater ved Sørlandet sykehus, og MR-bildet av nevroborreliose er hentet fra BorrSci-studien. Flåttforskerne ved Sørlandet sykehus har publisert mye de siste årene, men vi er ekstra stolte av å få publisert i et såpass anerkjent tidsskrift som BRAIN.