Rekordmange tilfeller av TBE i Tyskland

Dato for siste oppdatering av artikkelen Oppdatert oktober 3, 2021

Det har blitt registret rekordmange tilfeller av TBE i Tyskland i 2020 (Ca. 530 til nå). 90% av tilfellene har blitt meldt inn fra delstatene Baden-Wurttemberg og Bavaria i Sør-Tyskland. Det er spesielt i områder med en høyde på 550 til over 600 meter at man har sett en økning. Det kan være flere grunner til dette, ifølge Gerhard Dobler, en av Europas ledene eksperter på TBE-viruset. Det har vært en generell økning i flåttbestanden (Ixodes ricinus) og TBE-infisert flått de siste årene. I tillegg så har COVID-19 situasjonen endret ferievanene til mange tyskere. Mange ferierte i Sør-Tyskland i 2020 noe som har gjort dem mer utsatt for TBE-infisert flått.  Les kommentaren fra Gerhard Dobler på ProMED