Flåttsenteret på Forskningsdagene

Dato for siste oppdatering av artikkelen Oppdatert juni 28, 2017

Forskningsdagene, som arrangeres hvert år i september, gikk nylig av stabelen. Lørdag 22.september ble det blant annet arrangert forskningstorg i Stavanger. I år var også Flåttsenteret representert.

Flåttsenteret Forskningsdagene Stavanger 2016

Flere forskningsinstitusjoner hadde rigget seg til på torvet i Stavanger sentrum for å formidle forskning til allmennheten. Flåttsenteret hadde en egen stand hvor publikum kunne få informasjon om flått og flåttbårne sykdommer. I tillegg til å svare på spørsmål fra de besøkende ble også aktuelle forskningsprosjekter som Borrsci og Scandtick Innovation presentert. Mange prøvde seg i tillegg på den populære «flått-quizen» og ble dermed også med i trekningen av de unike «flått t-shortene».

Til tross for en del vind og litt skiftende værforhold, var det god stemning på torget.

Flåttsenteret Forskningsdagene 2016– Det var stor interesse for flått og flåttbårne sykdommer og det var utrolig mange som besøkte standen vår i løpet av dagen. Vi har også tidligere deltatt på både Arendalsuka og Forskningsdagene i Kristiansand, og erfaringen derfra viser at det er mange som setter pris på at det finnes en egen nasjonal kompetansetjeneste som spesialiserer seg på flåttbårne sykdommer, sier Randi Eikeland, leder av Flåttsenteret.

Festival siden 1995

Forskningsdagene er en festival som feires hvert år i de største byene i Norge. Målet er å skape begeistring og forståelse for forskning og formidle hva forskning betyr for oss i vårt daglige liv. De aller første Forskningsdagene ble arrangert i 1995 på initiativ fra Norges Forskningsråd.