Danske forskere kritiserer testmetoder hos privatklinikker

Dato for siste oppdatering av artikkelen Oppdatert april 10, 2016

Utenlandske privatklinikkene bruker upålitelige testmetoder og mange tester positivt selv om de ikke har borreliose, hevder en rekke danske forskere.

I videnskap.dk, som er danskenes svar på forskning.no ble det denne uken publisert en artikkel om dansker som ikke stoler på kvaliteten av de danske borrelia-testene. Mange av dem bruker i stedet mye penger på å bli testet og få behandling hos tyske privatklinikker. Men privatklinikkene bruker upålitelige testmetoder og mange tester positivt selv om de ikke har borreliose, hevder en rekke danske forskere. Innlegget førte til stor debatt i kommentarfeltet, og videnskap.dk måtte slette flere av kommentarene grunnet personhets mot journalisten/redaksjonen. Armin Schwarzbach, lederen av en av de mest  populære privatklinikkene, ArminLabs, kastet seg også inn i debatten og svarte på kritikken fra de danske forskerne.