Dansk folkeparti etterspør bedre behandling av flåttbårne infeksjoner

Dato for siste oppdatering av artikkelen Oppdatert juni 28, 2017

Det høyrepopulistiske partiet ønsker økt behandlingsinnsats i forhold til flåttbårne infeksjoner. Men dansk ekspert mener det ikke er behov. Tirsdag denne uken ble forslaget fremmet i Folketinget.

Foto: Per Eikeseth Knudsen
Foto: Per Eikeseth Knudsen

Dansk Folkeparti, med Liselott Blixt i spissen, vil at regjeringen skal sikre bedre og hurtigere behandling av flåttbårne infeksjoner. Blixt mener blant annet at testene for å diagnostisere borreliose er altfor usikre. Utspillet kommer som en følge av at Blixt har mottatt henvendelser fra dansker som har reist til utlandet for å få diagnose og behandling.

Testene som brukes til å diagnostisere borrelisoe i Danmark er de beste på markedet, sier Ram Dessau, en av Danmarks fremste eksperter på flåttbårne sykdommer og overlege ved Mikrobiologisk avdeling på Slagelse sykehus.

Nyhetsartikkelen kan leses i sin helhet her.