25 millioner til Borreliose-forskning

Dato for siste oppdatering av artikkelen Oppdatert mai 26, 2015

- Gjennom fem ulike delprosjekter skal vi blant annet øke kunnskapen om langtidsplager etter borreliose, bedre metodene for å diagnostisere borreliose, og finne den beste behandlingen, sier prosjektleder Harald Reiso.

Det er med stor glede og stolthet at Flåttsenteret kan informere om Sørlandet sykehus har fått 25 millioner kr til BorrSci-prosjektet.​

​BorrSci er et stort og omfattende forskningsprosjekt som tar sikte på å for å forbedre diagnostikk og behandling av borreliose.

​Fem delprosjekter

Prosjektsøknaden er drevet fram av fagmiljøene på flått og flåttbårne sykdommer ved sykehuset og Universitetet i Agder. Fagmiljøene skal samarbeide med flere helseforetak, forskningsinstitusjoner og pasientorganisasjonen Norsk Lyme Borreliose-Forening.

​Tester for nevroborreliose

– I prosjektene skal det forskes på nye tester for nevroborreliose. Det skal også forskes på hvor lang antibiotikabehandling som er nødvendig for pasienter med nevroborreliose. Vi skal også etablere en nasjonal biobank for borreliose, sier prosjektleder Harald Reiso.

De fem delprosjektene vil inkludere inntil 6 000 personer i datagrunnlaget. En viktig del av prosjektene er å bedre behandlingsløp for pasienter med borreliose, og spre ny kunnskap om sykdommen. Prosjektet har fått navnet BorrSci (Lyme borreliosis: A scientific approach to reduce diagnostic and therapeutic uncertainties).

Forskningsmidlene er tildelt over fem år, gjennom Forskningsrådets program Helseforsk.